Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2007

Save the planet
http://www.save-the-planet.gr/

Δεν είμαστε κομματικοποιημένοι. Δεν είμαστε οργανωμένοι. Δεν είμαστε υποκινούμενοι. Δεν είμαστε διαπλεκόμενοι. Δεν έχουμε συμφέροντα.
Είμαστε όλοι αυτοί που μέχρι εχθές έλεγαν «Δεν βαριέσαι; Εγώ θα αλλάξω τον κόσμο;» και τώρα λέμε «Ως εδώ! Δεν πάει άλλο! Μην παίζετε με την νοημοσύνη μας! Μας οφείλετε σεβασμό! Κάτω τα χέρια απ' το μέλλον μας! Αφήστε μας να ζήσουμε!».
Αν λοιπόν ανησυχείς κι εσύ για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου, ένωσε και την δική σου φωνή με τις δικές μας. Δώσε 30 δευτερόλεπτα απ' τον χρόνο σου και υπέγραψε σε αυτή την αυθόρμητη κίνηση αγανάκτησης και οργής σε όσα έγιναν, για να αποτρέψουμε όσα μπορούμε από αυτά που θα συμβούν, όλοι μαζί!!!

Φτέρη Κοζάνης, Αμάραντο Κόνιτσας, Πρέσπες, Κρυσταλοπηγή, Χίος, δήμος Νέστορος Μεσσηνίας, Αίγιο, Κεφαλονιά, Πήλιο, Πάρνηθα, Πεντέλη, Ταΰγετος, Βουραϊκός, Νέα Τύρινθα Αργολίδας, Μαίναλο, Σάμος, Αγιά, Καλαμάκι Μαγνησίας, Ιστιαία, Ελληνικά Ευβοίας, Σιθωνία, Σκιάθος, Χίος Γαλατάς, Δερβενοχώρια, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική ... Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης ήρθαν και φέτος να προστεθούν στον ήδη πληγωμένο Ελλαδικό χώρο.
Παρθένα δάση από σπάνια δέντρα και φυτά έγιναν στάχτη. Οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου κατακάηκαν και μαζί τους απανθρακώθηκε κάθε είδους ζωή που έβρισκε καταφύγιο εκεί. Περιοχές που αποτελούσαν ορμητήρια φυσιολατρών, οικογενειών και απλών περιπατητών, έγιναν κρανίου τόπος.
Οι συνέπειες όλων αυτών, άμεσες αλλά και έμμεσες, λέγεται ότι θα μας ταλαιπωρήσουν για πολλά χρόνια. Αύξηση της θερμοκρασίας, αλλαγή του κλίματος, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες κλπ είναι λίγα από αυτά που πρόκειται να συμβούν.
Το 2000 μόνο, οι καμένες εκτάσεις ανήλθαν σε 1.619.572 στρέμματα, αναδάσωση έγινε μόνο σε 14.916 στρέμματα!!!
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΘΛΙΨΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ
Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς , σε λίγα χρόνια το μόνο που θα αντικρίζει κανείς πηγαίνοντας μια βόλτα στην ύπαιθρο θα είναι κάρβουνα και ενα γκρίζο και εχθρικό τοπίο.. αν υπάρχει ύπαιθρος.
Φτάνει πια!!! Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα ΤΩΡΑ!
Ανάλαβε την ευθύνη που σου αναλογεί και απαίτησε τα αυτονόητα! Δείξτε τους, ότι σαν σύνολο μπορούμε να πετύχουμε αυτά που δίκαια ζητάμε.Δείξτε στους μελλοντικούς κατοίκους αυτής της χώρας ότι προσπάθησες για ένα καλύτερο και πιο πράσινο αύριο.
Ξεκινάμε μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών οι οποίες θα παραδοθούν στον αρμόδιο κρατικό φορέα.

Tα αιτήματά μας;
Άμεση ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου. Θα πρέπει επιτέλους να γνωρίζουμε ποιές περιοχές χαρακτηρίζονται ως δάση και ποιές οχι, ώστε να αποφεύγονται παράνομες διεκδικήσεις και καταπατήσεις.
Απόσυρση της πρότασης που κατέθεσε πέρυσι στη Βουλή η κυβέρνηση για αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Το άρθρο 24 δεν έχει καμία ανάγκη αναθεώρησης! Αν η κυβέρνηση θέλει όντως να δείξει ότι είναι ευαίσθητη στα περιβαλλοντικά θέματα, οφείλει να ακούσει την κραυγή των πολιτών και να αποσύρει την πρόταση αναθεώρησης!!!
Άμεση εφαρμογή δράσεων υποβοήθησης της φυσικής διαδικασίας αναγέννησης των δασών, χωρίς παρεμβάσεις εντυπωσιασμού που θα υποβαθμίσουν την οικολογική τους αξία. Η αναδάσωση σε κάθε δάσος απαιτεί προηγουμένως μελέτη από ειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα αποφασίσει τι είδους φυτά μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς πρόβλημα. Το να φυτέψει κανείς για παράδειγμα πεύκα σε μια περιοχή που δεν μπορούν αυτά να ζήσουν, αποτελεί τουλάχιστον χαμένο χρόνο. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι προτιμότερο να αφήσουμε την χλωρίδα να αναγεννηθεί μόνη της, χωρίς καμία παρέμβαση.
Άμεση ενίσχυση του δυναμικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε μέσα πυρόσβεσης (επίγεια και εναέρια) . Ειδικά για τα μέσα πυρόσβεσης, η εκάστοτε κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων που της παρέχονται , αγοράζοντας στην πλέον συμφέρουσα τιμή και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σπαταλά τα χρήματα σε μίζες!
Άμεση κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων σε όλα τα δάση και τις δασικές εκτάσεις! Όταν ζητάμε κατεδάφιση των αυθαιρέτων, εννοούμε ΟΛΩΝ των αυθαιρέτων, συμπεριλαμβανομένων και των πανάκριβων κατοικιών που καταστρέφουν την εικόνα των δασών μας!
Οι δήμοι και οι κοινότητες να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλία για τη δημιουργία σημείων πυροπροστασίας. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν χωριά μέσα σε δάσος και να μην έχει προβλέψει κανένας τις κινήσεις σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης, είναι απαράδεκτο να καίγονται δάση και σπίτια επειδή άργησε να έρθει βοήθεια απο την πυροσβεστική. Όσοι κατοικούν σε τέτοιες περιοχές πρέπει να το ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ απο την τοπική αυτοδιοίκηση! Οι πολίτες έχουν την εξουσία! Αν δεν πραγματοποιηθούν οσα ζητάμε , ΔΕΝ ψηφίζουμε κανέναν!
Ειδικότερα για την Πάρνηθα, άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης του Εθνικού Πάρκου Δρυμού Πάρνηθας, χωρίς να εξαιρεθεί κανένα κομμάτι του δάσους.
Όσον αφορά τον Υμηττό: ΟΧΙ σε εκείνους που διεκδικούν δασικές εκτάσεις με τίτλους ιδιοκτησίας απο την εποχή της τουρκοκρατίας! ΑΚΥΡΩΣΗ της άδειας για ανέγερση πνευματικού κέντρου 800 τ.μ. της Μητρόπολης Καισαριανής σε έκταση που έχει χαρακτηριστεί δασική!
Δεν είναι παράκληση. Είναι απαίτηση όλων μας! Για μια φορά, θα γίνει αυτό που θέλει το σύνολο και όχι η μειοψηφία! Μπορεί κάποια απο τα παραπάνω να προκαλούν, όμως σκεφθείτε οτι δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Τόσα χρόνια βασίζονταν στο οτι οι πολίτες ξεχνάνε πολύ εύκολα. Είναι καιρός να αποδείξουμε οτι οχι μόνο δεν ξεχνάμε, αλλά ξέρουμε να τιμωρούμε.Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που του επιτάσσει η συνείδησή του...
Μη μένεις αμέτοχος! Απέδειξε ότι η γνώμη σου μετράει!!! Προώθησε αυτό το μήνυμα παντού και με κάθε μέσο. Παρότρυνέ τους να ακολουθήσουν τον αγώνα μας! Στηριζόμαστε στη συνολική προσπάθεια και τη μαζική αφύπνιση ΟΛΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: